Известие

Collapse
No announcement yet.

свещи за подгряване на антифриз при жтд моторите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
    Да. Не бях ги разглеждал подробно.
    При подгрева на антифриза модулът за управление е отделен и само взима сигнал от ЕКУ-то за оборотите, а въздушния подгрев си е интегриран напълно с климатика.
    При това положение възниква следният въпрос:

Дали има разлика (софтуерна или хардуерна) между управляващите модули на климатика в зависимост от това дали колата е с или без калорифер.
    Ако няма такава разлика, би могло да се ползва управлението на климатика като управляващо устройство за допълнително добавен подгрев на антифриза. Защото от функционална гледна точка, нещата са сходни.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      При това положение възниква следният въпрос:

Дали има разлика (софтуерна или хардуерна) между управляващите модули на климатика в зависимост от това дали колата е с или без калорифер.
      Ако няма такава разлика, би могло да се ползва управлението на климатика като управляващо устройство за допълнително добавен подгрев на антифриза. Защото от функционална гледна точка, нещата са сходни.
      Даже си мисля,че ще е по-добре да го управлява климатика, но дали има разлика в модулите на климатика, като хардуер, така и софтуер, може да каже някой, който ги е виждал и двата. Другия вариант е да се сравнят като номера и да се закачат да се прочетат. Ако ми беше лаптопа под ръка, щях да погледна в ФЕС-а, какви са модулите на климата, но съм на бечкане и нямам възможност до утре следобед.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• От друга страна пък се питам, ако можеше да се ползва управлението на климатика за подгрева на антифриза, защо ползват отделен управляващ модул при този вариант?

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          От друга страна пък се питам, ако можеше да се ползва управлението на климатика за подгрева на антифриза, защо ползват отделен управляващ модул при този вариант?
          Може би в по-старите модели, модулът на климатика е друг и не може да върши тази работа и за това има допълнителен модул за управлението на подгрева. Знам, че на 166-те печките също са вързани с модула на климатика, когато са поставени заводски и получават от него управляващ сигнал.
          Може би на 156-ците модулът на климатика може да върши тази работа, когато е за двузоновия, демек при фейслифта.

Comment

• Калориферът трябва да се задейства автоматично, когато са изпълнени следните условия:

1 - Околната температура да е под някаква стойност (не е указано каква точно - може би под 5 градуса)

2 - Когато двигателят работи с обороти по-високи от 700

3 - Когато напрежението в ел инсталацията е над 12,2 V.

Комресорът на климатика и да искаш, не можеш да го пуснеш когато околната температура е под някаква стойност (мисля, че беше 5 градуса).

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Някой може ли да провери в ЕПЕР дали тази кола ZAR93200001335567 има допълнителен подгрев - на антифриза или калорифер? Предварително благодаря!
              sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
              156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

• Първоначално публикувано от danko84 Покажи съобщение
                Някой може ли да провери в ЕПЕР дали тази кола ZAR93200001335567 има допълнителен подгрев - на антифриза или калорифер? Предварително благодаря!
                Само по ВИН не става. За жалост при италианските автомобили във ВИН-а не са заложени всички екстри, с които автомобила излиза от поточната линия.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                  Само по ВИН не става. За жалост при италианските автомобили във ВИН-а не са заложени всички екстри, с които автомобила излиза от поточната линия.
                  Ясно колата е от Германия и почва да духа топло след 5 мин. затова питам. А и е мултиджет и предполагам е по-добре със загряването.
                  sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
                  156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

• Първоначално публикувано от danko84 Покажи съобщение
                    Ясно колата е от Германия и почва да духа топло след 5 мин. затова питам. А и е мултиджет и предполагам е по-добре със загряването.
                    Направи една снимка на кутията с предпазителите върху плюсовата клема на акумулатора с излизащите от нея кабели и може да получим представа има ли подгрев.

Comment

• В епера излизаше дали я има въпросната екстра, но това не е гаранция че е така. При проверка на моята излезе че я имам, но дефакто се оказа че я нямам или е била изкормена. Както и да е, мисълта ми беше, че при вин-чек излизат неща които са били фабрично на колата, след 10-15г екслоатация нещата са различни.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Къде пише в ЕПЕР-а за екстрите?
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                          Къде пише в ЕПЕР-а за екстрите?
                          VENTILATION AND HEATING
                          SUPPLEMENTARY HEATING
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Това просто казва, че съществува като екстра, а не че колата конкретно го има!Дори и да си вкараш ВИН-а, пак изкарва обща схема...
                            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Направи една снимка на кутията с предпазителите върху плюсовата клема на акумулатора с излизащите от нея кабели и може да получим представа има ли подгрев.
                              И какво точко може да се види там колега че и аз съм със същата дилема имам или няма подгрев или калорифер?
                              Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                              Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
                                И какво точко може да се види там колега че и аз съм със същата дилема имам или няма подгрев или калорифер?
                                На първата снимка съм маркирал от къде трябва да тръгва захранването за системата, а на втората с едно, в червено съм маркирал посоката на кабела, който отива да захрани блока със свещите и с две, в жълто съм маркирал посоката на кабела, при "калорифера".
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X